← Back to portfolio

Jubileumsskrift för Thordénstiftelsen

Published on

I samband med Thordénstiftelsens 60-årsjubileum var Evelina Ivarsson fotograf och en av två författare till dess jubileumsskrift.

Gustaf B. Thordéns stiftelse för allmännyttigt ändamål, Thordénstiftelsen, tillkom 1958 under ett dramatiskt skede i Uddevallavarvets historia.

Sedan 1964 har stiftelsen nu verkat till ”...det allmännas fromma i Bohuslän”. Idrott, kultur och föreningsliv stöttas årligen med bidrag. Verksamheter drivna av ideella krafter ligger stiftelsen varmt om hjärtat. Stiftelsen delar också ut stipendier till gymnasister, musik­ utövare, idrottare och idrottsledare och även till människor som utmärkt sig på miljöområdet och inom kulturen. Alla uppmärksammas de på Thordéndagen varje år.

Sedan 2014 är Thordénstiftelsen medarrangör till Bohusbiennalen, som arrangeras vartannat år med fokus på aktuella bohuslänska ämnen. Det är ett sätt för stiftelsen att engagera sig i samhällsutvecklingen. Då delas det prestige­ fyllda Bohuspriset ut, en belöning till någon eller några som gjort eller gör insatser till nytta för Bohuslän och dess befolkning.